Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dezinformace je prázdný neologismus. Jakoby nestačilo jadrné české: pravda či lež!!

0 0
možnosti
PB

Karma, souhlas.

1 0
možnosti
JZ

„Fatální omyl dneška vidím v tom, že moc mají lidé, kteří věří, že společnost bude lepší tak, jak ji oni naplánují, než jak by vznikla spontánním vývojem."

Co to je spontánní vývoj společnosti? Copak existuje nějaký takový vývoj společnosti, jehož součástí by nebyly žádné lidské plány, úmysly či představy? To je něco jako když roztlačíte auto z kopce a počkáte, kde a jak zastaví?

0 1
možnosti
PB

Ten výrok je naprosto trefný. Spontánní ve smyslu přirozený vývoj, na základě souboje různých faktorů, tedy i lidských plánů, úmyslů a představ.

Jako příklad si můžete vzít zákaz prodeje supermarketů ve vybraných svátcích. Absolutní paskvil postavený bez jakékoliv potřeby, nutnosti, většinového zájmu a požadavku společnosti...jen direktivně jako připomínka levičácké moci a touhy řídit naprosto všechno.

2 0
možnosti

Politický prostor je vícedimensionální a neexistuje většinová shoda o tom, kudy jím vede vede pravolevá osa.

Například komunistický režim byl sice diktaturou (sami se k tomu hrdě hlásili), ale kromě této "diktatury proletariátu" existují diktatury založené na jiných ideologiích, takže jak promítneme pravolevou osu do dimenze "demokracie - diktatura"?

Podobně je tomu i v dimenzi "národní - multikulturní"; komouši sice byli protinárodní, ale i v tomto případě v tom nebyli sami.

0 0
možnosti

Komouši se nejpozději za Stalina ochotně přiklonili k nacionálnímu socialismu, i když si ponechali marxistickou rétoriku. Nejspíše i proto jsou nyní tolik blízcí Trikolóře.

1 0
možnosti
Foto

Politické strany mají sice různé barvy, ale politici jsou všichni stejní.

0 0
možnosti
Foto

Máte to ve vaší partaji složité. Je Trikolora pravicová nebo levicová? Toť otázka! Už jste se o tom usnesli? ;-D

1 0
možnosti

Trikolóra je jednoznačně levice. Nejvýstižněji lze její ideologii charakterizovat jako národní socialismus. Ten k naší společnosti tak nějak patří. Po volbách v roce 1946 byli národní socialisté druhou nejsilnější stranou.

0 0
možnosti

Dezinformace tu byly vždy, ale také se proti nim státy snažily bojovat, pokud se jednalo o dezinformační útok jiného státu. To také není nic nového. Proč tedy nyní zastáváte názor, že bychom se před dezinformacemi šířenými nepřátelsky naladěnými mocnostmi neměli bránit?

1 1
možnosti
JU

Dnešní progresivní levičáci se toho označení "levičák" strašně bojí. Alespoň teda ti čeští. Je to zřejmě důsledek komunismu, kdy komunisti jsou považováni za levici a oni se od nich chtějí distancovat (byť mají mnoho společného). Nejen, že sami sebe by za levičáky nikdy neoznačili, ale poodbně "hájí" i levičáky západní. Nejdřívě tvrdí, že na západě nic jako socialismus nehrozí (a vůbec jim není divné, že některé z vedoucích stran ho mají už přímo i v názvu). A když už nějaký západní levičák o sobě vyloženě prohlašuje, že JE levičák (na západě se totiž za to nestydí), tak ten českej řekne, "americký (nebo západoevropský) levičák je pořád 100x pravicovější než český". Prostě komedie. Takl či tak, pokud vám někdo bude tvrdit, že bydlení je lidské právo a že dlužníkům a neplatičům se musí odpouštět, pak je to levičák jak poleno a může si to okecávat, jak chce...

2 0
možnosti
PB

R^ jen doplním, podle Bořka Šípka naopak nikdo v lepší společnosti na západě nepřizná, že je "pravičák". Je to automaticky spojeno s fašismem (až sem to dotáhla levičácká propaganda), takže každý, i pravověrný pravičák, by takové přiznání raději spolkl.

0 0
možnosti
ŠS

Tohle je demagogie snůška hloupostí. Nebezepečné je pravo-levé vidění světa. Protože vyvolává konflikty. Např. II. světovou válku. Autor je zbytečná položka na mapě života. [>-]

1 1
možnosti
JU

Oh...tak tohle je potrefená husa excellence. Demagogie je váš (naštěstí krátký) příspěvek. A poslední větou jste jen potuploval, co jste zač.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Psaní zejména o opomenutých koutech ekonomie, ale sem tam také o historii nebo o věcech veřejných. 

Píšu to sem mj. i proto, aby nikdo nemohl říct, že "on to věděl a nic neřekl". 

Autor není od dubna 2023 členem žádné politické strany, či hnutí. 

Seznam rubrik