Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A58l89e14x 68G93r26e20g67o17r

18. 6. 2021 18:36

NZP je zřejmě jedna z cest řešení sociálních dávek . Jen netuším, proč chtějí zrovna 7000 Kč? Proč ne třeba 10000? A nebo jen 3000? Tady by to totiž už šlo jaksi taksi ufinancovat a člověk by pořád měl motivaci pracovat.

0 0
možnosti

Autore, piráti uvažovali o vyšší dani z nemovitosti jen u komerčních objektů.

0 3
možnosti

To je "jen"? A jakým způsobem hodlají definovat, která je komerční? Navíc v tom blábolu na Pirátských listech o komerčních vůbec namluví. zato chtějí zvyšovat i všechny osttaní existující daně.

0 0
možnosti

a do jakych hlubin miri Trikolora...?

0 0
možnosti

J16a36n 64K88o92z39á46k

26. 4. 2021 22:38

Hernajs, tak inteligentní reakci jsem od vás nečekal.

2 0
možnosti

Piráti=zhulená bolševická howada.

3 0
možnosti
Foto

A program Trikolory je naproti tomu jaký? Naprosto skvělý! Nenechte se "zmást" e-mailem, který tu o připravovaných zločinech Pirátů koloval.

A takovéhle nasazování psí hlavy Vám stejně nepomůže. Rv

2 5
možnosti

Program Trikolory zvládli přečíst jen ti, co k němu umí argumentovat, čili Dvořák si dá odchod

0 0
možnosti
Foto

Šlo by s Vašimi názory souhlasit, ale celé to úsilí několika rozumně mluvících lidí v Trikoloře (např. paní Šichtařová) totálně ničí dvě věci. Zahraničně politická orientace směrem na Východ (vím, že na Západě blbnou s neomarxismem, ale Rusko a komunistická část Číny jsou mnohem horší) a řada zcela nedůvěryhodných představitelů. No, a Klaus starší vám koná zcela medvědí službu. Je mi líto propadlých hlasů lidí, kteří ve vás mylně vidí chybějící skutečnou konzervativní pravicovou stranu.

2 3
možnosti

Výborný článek. Ale pozor na to, kdo dnes řeší, co členové Pirátů chtějí dělat po volbách, ten je podle nich nácek. Dokonce i když cituje jejich vlastní "pirátské listy".

5 1
možnosti
Foto

Základní příjem je ve skutečnosti pravicový návrh, u nás to prosazovala ODS, ve které má vaše strana kořeny a co vím, tak Vlastimil Tlustý je pro něj dodnes.

4 0
možnosti

Základní příjem ano. Ovšem "progresivní zdanění" a další podobné symptomy třídního boje jsou asi tak pravicové jako Gottwald se Zápotockým.

3 0
možnosti

Hrozně mě baví, jak se nejrůznější političtí zoufalci politického spektra vrhli na ojedinělé prohlášení nějakého řadového člena Pirátů a prezentují to jako oficiální program strany, aby to mohli řádně rozcupovat. Že jste se takhle nevozil třeba po ODS, jejíž bývalý člen Tlustý za NZP horoval.

5 5
možnosti

Dvě poznámky:

1.) Příjem i spotřeba jsou zdaněny, že už to víc nejde a stát pořád hledá nové zdroje, neb hladových krků a rukou se k němu naklání čím dále, tím více. Jediné, co se dá ještě zdanit je majetková podstata, tedy především nemovitosti. Jedno procento je v Anglii už od konce první světové války, kdy se k moci dostali labouristé. O tom, že je to šílené svinstvo žádná, ale mají to tam už sto let a lidé ještě revoluci neudělali. I v jiných zemích jsou majetkové daně šílené, například Kalifornie. Ve zdaňování už jednou zdaněného jsou demokratické státy mistři, třeba v benzínu se DPH zdaňuje i spotřební daň.

2.) Co se týče nepodmíněného příjmu. Ta myšlenka není tak pitomá, jak na první pohled vypadá. Sociální systém je neskutečně komplikovaný, jsou stovky různých účelových příspěvků a dávek. Obsluha tohoto systému živí tisíce úředníků a stovky právníků. Zrušit tento systém a nahradit jej neskonal jednoduchým NZP dává smysl. Ale nikoli tak, jak to uchopili piráti. Muselo by to být uděláno tak, aby pro člověka s průměrným platem se jednalo o nulový součet, tedy že zvýšení daní se akorát vykryje s tím, co dostane ze systému NZP. Šíleně by to schytaly komunity, které dnes v systému takzvaně "umí chodit", tedy mají vymakané procesy jak bez práce vydojit ze sociálního systému maximum - obvykle více, než by dostali za nekvalifikovanou práci. Proto to neprojde - tyto komunity jsou chráněny a navíc proti budou bohatí, kteří žijí ve vilách (platili by vysoké majetkové daně), a také právníci a úředníci, kteří by měli ohroženy pracovní místa. Tato kombinace je velká politická síla.

1 1
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Psaní zejména o opomenutých koutech ekonomie, ale sem tam také o historii nebo o věcech veřejných. 

Píšu to sem mj. i proto, aby nikdo nemohl říct, že "on to věděl a nic neřekl". 

Autor není od dubna 2023 členem žádné politické strany, či hnutí. 

Seznam rubrik