Diskuse

O korupci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Zdenku Řího. Korupce znici demokracii. Existuje vsak proces, ktery tu denni korupci skoro uplne odstrani. Jeji nazev jako prvni prednesl francouzky baron (1748) a Ustava Spojenych statu ji prevzala i s jmenem tohoto barona.

(Montesquieu). Nebudu rozvadet tento system, jen pojmenuji jej podle predlohu barona z jeho knihy "Spirit of the Law" (V duchu zakona). System se nazyva "Checks and Balances" (kontrola a balanc) a je postaven na principu kontroly rozhodnuti zvolenym ci dosazenym cinitelem. Rozhodnuti MUSI byt schvaleno jinym cinitelem (nebo skupinou), ktery je s postavenim funkce ve stejne urovni nebo i vyssi, jako ten, co toto rozhodnuti udelal. Prosim, vice v te knize.

Je samozrejme mit vsechny detaily vedeni statu stale pod kontrolou a okamzite udelat spravne zavery, objevi-li se nejaky problem.

Zde je nutne provest zmenu v dosazeni nezvolenych cinitelu. Je nutne, pomoci toho zakona dane knihou, byt schvalen cinitel, navrzeny kymkoliv, zvolenou instituci. V urcitych zemi je to Senat. I u nas je tento systen veden pro schvaleni soudcu do Ustavniho soudu prave Senatem.

Konecny zaver odpovida na umisteni CR v poradniku zemi s nejvetsich korupci. CR je jedna s poslednich na konci poradniku.

0 0
možnosti

Někteří politici kritizují soupeře, že nezabránili korupci ani ve vlastních řadách, k vlastní korupčnosti ovšem mlčí, někdy se dokonce tváří - když nás budete volit, přimhouříme oko.

0 0
možnosti

Pani Boskova. Mluvite stejne jako mnoho jinych, jiz 30 let. Cekam stale na vas navrh napravy, ktery nam umozni byt bez teto "metly". Republika si to zaslouzi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Psaní zejména o opomenutých koutech ekonomie, ale sem tam také o historii nebo o věcech veřejných. 

Píšu to sem mj. i proto, aby nikdo nemohl říct, že "on to věděl a nic neřekl". 

Autor není od dubna 2023 členem žádné politické strany, či hnutí. 

Seznam rubrik